مدیریت نگهداری و تعمیرات برنامه ریزی شده
PM ( Planning Maintenance )
بخش سوم : استاندارد سازی فعالیت ها
یکی از مهم ترین مباحث در پیاده سازی سیستم نگهداری و تعمیرات، مبحث استاندارد سازی می باشد. که چرخه SDCA در این ارتباط مطرح می باشد.
استاندارد سازی در نت می تواند بر روی هر یک از سطوح تجهیزات ( تجهیز، سیستم، اجزاء قابل نگهداری و تعمیر، قطعات ) صورت گیرد. البته توجه داشته باشید که در استاندارد سازی قطعات نیاز نیست که تمامی قطعات را استاندارد نمایید، بلکه می توانید استاندارد سازی را فقط روی قطعات کلیدی و پراهمیت انجام دهید.
برای اجرای استاندارد سازی موارد زیر را بر روی تجهیزات، انجام می دهیم :
- در ابتدا این مراحل را برای تجهیزات اولیت A و تجهیزات اصلی انجام دهید.
- عملکرد ها (اصلی و ثانویه) : تمامی عملکردهای مربوط به تجهیز را بنویسید و مستند نمایید (عملکرد طراحی تجهیز، عملکرد مورد نیاز بهره برداری و ...). عملکردهای اصلی و ثانوی را تشریح و معیارهای عددی و استاندارد آن را استخراج کنید
- حالات خرابی : حالت خرابی را لیست و یکسان سازی و کدگذاری نمایید.
- آثار خرابی : آثاری که هر خرابی از خود نشان می دهد، شناسایی و یکسان سازی و کدگذاری کنید
- علل وقوع خرابی : علت وقوع یک خرابی را ریشه یابی و علل مختلف را لیست ، یکسان سازی و کدگذاری کنید.
- فعالیت های نگهداری : اقدامات مورد نیاز برای تشخیص و جلوگیری حالت و علت خرابی تعریف نمایید.
استاندارد سازی فعالیت های نگهداری بر اساس اقدامات مورد نیاز صورت می گیرد. و در این ارتباط دو مبحث مطرح می باشد :
1) تشخیص حالت (آثار) و علت خرابی
2) جلوگیری از وقوع علت خرابی
توجه نمایید که تشخیص می تواند بر روی حالت خرابی و علت خرابی صورت گیرد ولی جلوگیری تنها بر روی علت یک خرابی انجام می شود و نمی توان از حالت خرابی جلوگیری نمود.
در بحث تشخیص حالت خرابی مواردی همچون بازدید ، بازرسی، پایش وضعیت مطرح می باشد. اما در جلوگیری از وقوع علت خرابی، فعالیت هایی همچون تمیزکاری، آچارکشی، روانکاری، تعویض قطعات، تعویض روغن، بالانس و ... صورت می گیرد.
- فعالیت های تعمیراتی : استاندارد کردن روش های اجرایی، دستورالعمل ها و آموزش پرسنل در هر دو مبحث تشخیص حالت و علت خرابی و جلوگیری از وقوع علت خرابی
- رسته های کاری : شامل پرسنل ( کارشناس، تکنسین، اپراتور) و همچنین رسته های کاری فنی ( مکانیک، برق، ابزار دقیق و ...) می باشد. که می بایست اجرای هرکدام از فعالیت های تعمیراتی را به آنها ارتباط داد.
در ادامه ، یک نمونه فرم استاندارد سازی آورده شده است که می توانید از آن جهت ایده گرفتن در طراحی فرم مورد نیاز سازمان خود از آن استفاده نمایید:
رمز عبور دانلود فایل : tpmclub.ir
مطالب مرتبط :
دانلود کتاب Introduction to Maintenance Engineering
دانلود کتاب maintenance planningand 2ndedition